Stichting URDA en Stichting Vluchteling: verkennend gesprek

Op 29 januari 2018 had de internationale vluchtelingorganisatie Stichting URDA een verkennend gesprek met de Nederlandse Stichting Vluchteling om potentiële samenwerking te bespreken.

URDA speelt een internationale rol met een verscheidenheid aan onafhankelijk geleide centra en Stichting URDA in Nederland is het meest recente internationale centrum van URDA.

 

De bijeenkomst maakte deel uit van het plan van URDA om het internationale netwerk uit te breiden met de steun van samenwerkingen en campagnes vanuit Nederland.

 

Tijdens de meeting liet URDA voorbeelden zien van het werk dat ze in Libanon doen en werd de situatie van Syrische vluchtelingen in Libanon besproken. Tevens werd er een geschenk overhandigd aan Stichting Vluchteling. “Wij wilden op deze manier de stichting persoonlijk bedanken voor alle steun die het geeft aan asielzoekers en het fantastische werk dat ze doen,” zei Alaa Arbash, de CEO van URDA.

 

“Het was een leuke en productieve ontmoeting en het was fijn om het werk dat URDA doet in Libanon en in het algemeen op globaal niveau te kunnen laten zien,” vervolgde Arbash.

 

URDA werd opgericht in 2012 in Libanon om steun te bieden aan de grote toestroom van vluchtelingen die het land binnenkomen.Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Stuur ons uw e-mail om op de hoogte te blijven.