International Festival Eindhoven

In juni nam URDA Nederland deel aan het International Festival Eindhoven (IF). Het festival loopt in combinatie met de expo ‘I am not a tourist’ en het is georganiseerd om de lokale bevolking en internationale mensen bij elkaar te brengen.
"Ons team was volledig voorbereid om in contact te komen met bezoekers en deelnemers en hun onze humanitaire boodschap uit te leggen", aldus Maisa Alhafez, de projectmanager van URDA Nederland.
Het team kreeg de gelegenheid om te praten over het aankomende initiatief ‘Ruil een stukje vrede met een Vluchteling', dat draait om het delen van berichten, en over het bijbehorende evenement in Rotterdam en Amsterdam, wat, aldus Maisa, gemakkelijker werd gemaakt vanwege de leuke sfeer op de beurs.
Een ruimte voor kinderen om brieven te schrijven aan vluchtelingen voor het initiatief werd ook opgezet en Maisa voegde eraan toe: "Kinderen waren blij aan het kletsen over ons aanstaande initiatief en ze maakten tekeningen en schreven boodschappen in hun eigen warme en sympathieke woorden. Alle mensen met wie we spraken waren erg geïnteresseerd. We organiseren veel projecten in Nederland en dit is waar ik het voor doe. "
Vluchtelingen zijn te vinden in verschillende getroffen gebieden als gevolg van oorlogen en natuurrampen en het is een belangrijke missie van URDA Nederland om een juist beeld van hen te weerspiegelen. Het team van URDA Nederland wil daarom aanwezig zijn op elk evenement of festival waar dit bericht wereldwijd kan worden afgeleverd.
Bedankt Eindhoven festival voor het geven van deze unieke kans!


Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Stuur ons uw e-mail om op de hoogte te blijven.