een kijkje in de kampen in Libanon – URDA Netherlands

een kijkje in de kampen in Libanon

Door zowel kritieke omstandigheden als de ligging, is de stad Arsaal in Libanon in slechte staat. Het ontbreekt er aan basisbehoeften als: riolering, drinkwater en een goede infrastructuur. Maar ook gezondheidszorg en andere diensten zijn niet op orde.

De grootste tragedie van deze stad is echter de vele vluchtelingen die ze moet opvangen. Maar liefst 70,000 Syriërs zijn naar deze stad gevlucht. Dat is meer dan het dubbele van het aantal Libanese inwoners die de stad heeft. Als mensenwerkers is het pijnlijk om dit te zien. Elke dag zijn er duizenden mensen die hulp nodig hebben bij zowel fysieke als mentale pijn. Maar het ontbreekt de stad aan alles om deze mensen iets te bieden. URDA is de belangrijkste organisatie in deze regio die dingen als onderdak, drinkwater, gezondheidszorg en onderwijs kan bieden. URDA heeft in dit gebied 15 kampen en nog eens 45 die ondersteund worden door onze organisatie.

Ons werk is hard nodig op een plek als deze. Door deze faciliteiten te bieden creëren we kansen. Wij geloven dat alles mogelijk met de juiste mensen die er zijn om ons te steunen.